Talentenwerking

Presentatie van VJF in verband met talentenwerking

PDF versie

Talentenwerking VJF

Voor de leeftijdsgroep U13 en U15 biedt de federatie vanaf midden februari 2010 verschillende trainingen aan op geografisch verspreide locaties in Vlaanderen. Dit initiatief wordt genomen met als doel meer atleten beter te bereiken. Op 1 februari 2010 werden drie jeugdtrainers aangesteld die in Vlaanderen kwalitatieve trainingen zullen aanbieden. Omdat we merken dat vooral onze jonge atleten niet altijd in de mogelijkheid zijn om de verplaatsing te maken, werd beslist dat we met de trainingen naar de atleten toe zouden komen.

Aanvullende aan de provinciale trainingen worden er daarom op lokalere plaatsen extra trainingen aangeboden. De trainingen worden begeleid door bekwame en gediplomeerde trainers. Op deze trainingen kunnen onze judoka’s zich naast de wekelijkse clubtrainingen verder ontwikkelen op competitief niveau.

De jeugdtrainers zullen zich dus wekelijks naar verschillende trainingscentra verplaatsen. Elke gemotiveerde judoka van de betrokken leeftijdsgroep, U13 en U15, is welkom. Tijdens deze trainingen zal gewerkt worden volgens de ontwikkelingslijnen en leerlijnen die opgesteld worden door de VJF toptrainers. Op deze manier tracht de VJF in samenwerking met de clubs en de provinciale comités een waardevolle opleiding aan te bieden. Wij hopen een gemotiveerde en talentvolle groep judoka’s te treffen.