Kampioenschappen Jeugd 2011

Geplaatst 17 feb. 2011 05:12 door Judo Bierbeek   [ 2 mrt. 2011 08:43 bijgewerkt ]
Kampioenschappen Jeugd 2011

5 februari 2011: Sien Vanhalewijck behaalt eerste plaats op provinciale kampioenschappen Vlaams-Brabant
Op 5 Februari kon Sien deelnemen aan de provinciale kampioenschappen Vlaams-Brabant. In de gewichtsklasse -52 KG behaalde Sien de eerste plaats na al haar tegenstanders met IPPON te hebben verslaan. Door deze podiumplaats is Sien automatisch geselecteerd voor de regionale kampioenschappen.

13 Februari 2011: Sien Vanhalewijck behaalt eerste plaats op regionale kampioenschappen Vlaanderen
Ook tijdens de Vlaamse kampioenschappen slaagt Sien er in al haar kampen te winnen.
In totaal vecht Sien vier wedstrijden. De e
erste wedstrijd gewonnen met IPPON door een houdgreep, t
weede wedstrijd volledig uitgevochten en gewonnen met WA en YUKO. De d
erde wedstrijd terug gewonnen met IPPON door houdgreep. De
 finale was onbeslist na drie minuten wedstrijd (gelijke stand
WA en 2 YUKO)
. Dus wordt er verder gevochten met golden score. Tijdens deze extra twee minuten slaagt Sien haar tegenstandster op de rug  te werpen en scoort IPPON. Hierdoor door wint ze de finale en is dus Vlaams Kampioen Dames u15 2011 in de categorie -52 kg. Hierdoor is Sien ook geselecteerd voor deelname aan het Belgisch Kampioenschap.

28 Februari 2011: Sien Vanhalewijck behaalt de derde plaats op Belgische kampioenschappen

Tijdens de Belgische kampioenschappen komen de vier beste van Vlaanderen uit tegen de vier beste van Wallonie. Sien neemt een moeizame start, maar slaagt er toch in de eerste wedstrijd te winnen YUKO, het kleinste verschil.Tijdens de tweede wedstrijd wordt Sien gegooid in een combinatie van O-UCHI-GARI, naar  KO-UCHI-GARI. Hierdoor valt Sien, ze slaagt er nog in gedeeltelijk op haar zij te vallen, maar de scheidsrechter geeft wel IPPON voor de tegenstandster. De eerste hoekscheidsrechter verlaagt naar WAZA, maar de tweede volgt niet. Sien verliest dus de kwart finale. Ze moet dan nog wel vechten voor de derde plaats. Tijdens  deze wedstrijd heeft ze gelukkig haar volledige focus en concentratie, zodat ze vlot de overwinning behaalt met IPPON. Hierdoor is Sien dus derde op het Belgisch kampioenschap dames -15 jaar in de categorie -52 kg.
(Met dank aan coach Reno Rutten)

zie ook HIER