VJF Nieuwsbrief april 2011

Geplaatst 19 apr. 2011 22:15 door Judo Bierbeek

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief / website in een nieuw jasje

Zoals reeds aangekondigd op de AV maart 2011 wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een nieuwe website. Deze zal beschikbaar gesteld worden bij aanvang van het nieuwe sportseizoen 2010-2011.
Het doelpubliek van onze nieuwsbrief werd met de overstap naar de nieuwe leverancier uitgebreid. Deze editie van de nieuwsbrief is de 1e editie.
Ieder met mail geregistreerd bestuurder of commissielid zal deze nieuwsbrief ontvangen. Mocht u uw mailadres nog niet hebben aangevuld in uw persoonlijke ledenfiche raden wij u dan ook aan dit zo snel mogelijk te willen doen. Onze nieuwsbrief stelt u namelijk gratis op de hoogte van de belangrijkste nieuwigheden binnen de judowereld. Mis hem niet!

Wegwijs in fiscaliteit en de sportclub

De Vlaamse Judofederatie organiseert in samenwerking met het Dynamo Project op donderdag 12 mei 2011 de opleiding "Wegwijs in fiscaliteit en de sportclub".

Er heerst heel wat onduidelijkheid rond de btw-plichtigheid van sportclubs. Moet je als sportclub btw aanrekenen en betalen op het lidgeld? Wat met trainingen, sponsoring, subsidies of inkomsten van de jaarlijkse spaghetti-avond? Wat moet je doen als sportclub als je btw plichtig bent? Het eerste deel van deze bijscholing verdiept zich in de btw problematiek voor sportclubs.

Naast de btw wetgeving zijn er ook nog andere fiscale aspecten die voor sportclubs niet onbelangrijk zijn. Welke inkomsten moet je aangeven in je rechtspersonenbelasting, welke bezittingen zijn belangrijk voor de patrimoniumtaks en hoe worden betaalde spelers belast in hun personenbelasting? Het tweede deel van de bijscholing belicht die andere fiscale regels.

Plaats: secretariaat Vlaamse Judofederatie, Lange Akker 10 in 9240 Zele
Uur: 19 uur tot 22 uur

Indien u wenst in te schrijven voor de bijscholing te Zele : klik hier.

De Vlaamse Judofederatie wenst deze bijscholing bij voldoende interesse ook te organiseren in de provincie Limburg (Lummen).

Indien u een voorschrijving wenst te doen voor de mogelijks te plannen bijscholing in Lummen in het najaar 2011 : klik hier.

Doping

Judoka's weten waar de lijn ligt en blijven steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes m.b.t. doping.

Jeugdjudopaspoort

Het nieuwe jeugdjudopaspoort is sinds augustus 2010 beschikbaar. Graag peilen wij even naar de interesse van onze leden-clubs tot het bekomen van techniekposters.
Wij verzoeken al onze clubs te willen deelnemen aan deze korte enquête die slechts 2 minuten in beslag neemt :

Bevraging jeugdjudopaspoort

Dag van de Sportclubbestuurder in West-Vlaanderen op zaterdag 7 mei 2011

Het Dynamo Project organiseert samen met de provinciale sportdienst West-Vlaanderen voor de tweede keer de Dag van de Sportclubbestuurder in West-Vlaanderen. Die bijscholingsdag vindt plaats in Brugge op zaterdag 7 mei 2011.

Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen uit workshops en sessies rond verschillende onderwerpen, afhankelijk van hun eigen interesses en behoeftes.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Week van de sportclub 10-18/09/2011

De Week van de Sportclub is in 2011 aan haar derde editie toe. Deze actie werd in het leven geroepen om de sportclub bij het brede publiek onder de aandacht te brengen als dé plek om aan sport te doen.
In de sportclub is immers alles aanwezig om mensen te motiveren om op een plezante, kwalitatieve en blijvende manier aan sport te doen:
- een goede sportinfrastructuur
- deskundige sporttechnische begeleiding
- en last-but-not-least een toffe sociale omgeving, waar je nieuwe vrienden maakt en banden aanhaalt.

Infobundel

Oproep aan alle sportclubs

Promotiecampagne 2011

Om in september met frisse moed te starten, geven wij de clubs nu reeds de mogelijkheid om gepersonaliseerd promotiemateriaal te bestellen.
Tussen 1 september en 31 oktober heeft de club de mogelijkheid om tot maximaal 8 lessen te geven. Buiten deze periode tot maximaal 4 lessen.
Met bijgevoegd bestellingformulier kan u tot 2 mei 2011 (uiterste besteldatum) uw bestelling van uw promotie-materiaal doorgeven.

Panathlon Stipendium 2011

Het Panathlon Stipendium 2011 is een fotowedstrijd rond het thema "ethiek in de jeugdsport".

De fotowedstrijd richt zich naar:

• de jongeren van de jeugdafdelingen (12/16-jarigen) van de Vlaamse sportclubs
  • leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs
  • leerlingen van de eerste vier jaren van het secundair onderwijs

Elke categorie kan 1000 euro winnen!

De wedstrijd richt zich in 2011 naar het thema: "ZOOM IN OP EMOTIE IN DE SPORT".

De deadline voor het indienen van foto('s) is 14 mei 2011.

Meer informatie vind je hier.

Bron : Vlaamse Sportfederatie

G-judonieuws

Sportkaderopleidingen 2011

Uitnodiging ontmoetingen en tornooien clubs

Uitnodiging en inschrijving U15U17U20+20 Bekers van Deinze 23/04/2011

Uitnodiging U11U13 Wetteren 07/05/2011

Uitnodiging U11U13 Jonas Engels 07/05/2011

Uitnodiging Ippon Trophy Antwerp 21-22/05/2011

1. Nieuwsbrief / website in een nieuw jasje
  2. Wegwijs in fiscaliteit en de sportclub
  3. Doping
  4. Jeugdjudopaspoort
  5. Dag van de Sportclubbestuurder
  6. Week van de sportclub
  7. Promotiecampagne 2011
  8. Panathlon Stipendium 2011
  9. G-judonieuws
  10. Uitnodiging ontmoetingen en tornooien clubs

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden aangegeven heeft de digitale nieuwsbrief te willen ontvangen.
Wordt deze email niet goed weergegeven? Lees de [online versie] hier.