VJF nieuwsbrief December 2011

Geplaatst 14 dec. 2011 22:39 door Judo Bierbeek

vjf header

Nieuwsbrief december 2011

Aanvraag eervolle onderscheidingen

Aanvraag eervolle onderscheidingen 2011 : aanvragen dienen overgemaakt te worden voor 15/12/2011

De Vlaamse Judofederatie verleent jaarlijks eervolle onderscheidingen.

Deze worden uitgereikt in januari op de algemene vergadering van de provincie waar de kandidaat vergunninghouder is of waaronder het lid-club ressorteert.

De kandidaturen dienen uiterlijk op 15 december van het jaar waarin aan de vereiste criteria zijn voldaan op het VJF-secretariaat toe te komen.

De aanvraag gebeurt uitsluitend op het daartoe voorziene formulier. Per aanvraag dient een afzonderlijk aanvraagformulier ingevuld te worden.

De betrokkenen zullen begin januari uitgenodigd worden om hun onderscheiding af te halen op de voor hen in aanmerking komende provinciale algemene vergadering 2012.

terug Terug naar boven

Ethiasproject : Merci vrijwilligers

Ethias voert momenteel de actie "Dank u vrijwilligers"

Lees meer info in deze nieuwsbrief.

Hieronder vindt u websitebanners, mail signatuurbanners en een nieuwsbrief met de voor jullie bedoelde uitleg van de actie, dit in verschillende formaten.

Signatuur banner

WebsiteBanner 1/Websitebanner 2/Websitebanner 3/Websitebanner 4/Websitebanner5

Mercibanner

Nieuwsbriefbanner

Het succes van ons gezamenlijk project met Ethias hangt, zoals u kan vermoeden, samen met de mate van ruchtbaarheid die eraan wordt gegeven.

Wij durven alvast hopen op jullie medewerking.

terug Terug naar boven

Vrijwilligersdocumenten 2012

De Vlaamse Judofederatie verzoekt iedere vrijwilliger de organisatienota ter kennisname te ondertekenen en te bezorgen aan het secretariaat.

De Vlaamse Judofederatie biedt haar vrijwilligers de keuze tussen een reële of een forfaitaire vergoeding. Iedere vrijwilliger dient zijn keuze te bepalen via dit keuzeformulier 2012.   Vrijwilligers die opteren voor de forfaitaire vergoeding dienen eveneens eenverklaring op eer te ondertekenen.

De Vlaamse Judofederatie houdt eraan haar talrijke vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze inzet.

terug Terug naar boven

Sportdatabank Vlaanderen

De sportdatabank Vlaanderen is opgesteld voor het brede publiek via een webapplicatie op de Bloso-website (www.bloso.be) en via www.sportdatabankvlaanderen.be. Lees hier het persbericht

Elke club wordt via mail op de hoogte gebracht van haar vermelding in deze databank.

De Vlaamse Judofederatie verzoekt alle clubs hun eigen gegevens nauwkeurig na te kijken en waar nodig bij te sturen.

terug Terug naar boven

Belangrijk nieuws rond RIZIV-erkende produkten

Graag geven wij onze leden mee om bij medische behandeling met het oog op een maximale tussenkomst van het ziekenfonds en de verzekering te letten op volgende zaken :

 

 

- laat bij lichamelijk ongeval in de mate van het mogelijke alleen verstrekkingen en materialen toe die erkend worden door het RIZIV. Wees daarbij op je hoede voor materialen die slechts zeer beperkt erkend worden door het RIZIV.

- beperk zo veel mogelijk het gebruik van niet door het RIZIV erkende verstrekkingen en materialen.

terug Terug naar boven

Vraag van de maand : wanneer publicatie hoofdtrainer in Belgisch Staatsblad?

Indien een hoofdtrainer werkzaam is in de club en tegelijkertijd een mandaat heeft binnen de raad van bestuur van de club dient dit gepubliceerd te worden in de bijlagen van het BS.

Indien de hoofdtrainer zijn hoofdtrainerschap niet combineert met een functie binnen de raad van bestuur van zijn club dient dit niet gepubliceerd te worden.

terug Terug naar boven

Doping : blijf eraf!

Meer info rond dopingvrij sporten op www.dopinglijn.be

terug Terug naar boven

Opvragen deelnameattesten bijscholingen Dynamo Project

Deelnemers aan de bijscholingen van het Dynamo Project kunnen vanaf binnenkort hun attest van deelname op elk moment opvragen via een persoonlijke MyBloso-account?

Je kan je alvast registeren op de website van Bloso (klik hier).

terug Terug naar boven

Cursus TO op zaterdag 3 maart 2012

De eerstkomende cursus tijdopnemer is op zaterdag 3 maart 2012 te Zele van 9 tot 13u.

Verdere details

terug Terug naar boven

Bevorderingsexamen scheidsrechter

Bevorderingsvoorwaarden :

Titel

Graad

Wachttijd

 

JSR

2de kyu

Leeftijd

Vanaf 15j tot 30 j

Na bereiken leeftijdgrens verplicht Prov SR worden of stoppen

Prov SR

 

1ste kyu

Vanaf 18j

3 jaar actief SR (waarvan min. 1 j provinciaal )

Reg SR

 

1ste dan

Vanaf 19j

Minimum 3 jaar actief Reg SR

Nat SR

 

1ste dan

Vanaf 22j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om actief SR te zijn dient men een aaneensluitende periode van 2 jaar minimum 5 prestaties te verrichten per jaar. Het derde aansluitende jaar dient men 10 prestaties te verrichten. De prestaties zullen genoteerd worden.

Voor de TO : In de 2 jaar voorafgaand aan het examen Nat TO dient men 20 prestaties te leveren met een minimum van 7 per jaar. Kandidaturen voor bevorderingsexamens SR en TO dienen voor 31 december overgemaakt te worden aan het secretariaat van de VJF of aan de SRC.

terug Terug naar boven

Brochure "De groene sportclub"

In de nieuwste brochure van het Dynamo Project staat het ecologische aspect van een sportclub centraal. Zuinig omspringen met energie, de waterfactuur beperken en milieuvriendelijke transportwijzen komen onder andere aan bod.

Jouw sportclub hoeft trouwens geen grote club met eigen accommodatie te zijn om een steentje bij te dragen. Het gaat immers niet steeds om grote of dure aanpassingen. Zich bewust zijn van de problematiek en letten op kleine dingen, helpen het milieu zeker ook vooruit.

Misschien heb je als sportclubbestuurder de handen al vol om het sportieve en administratieve in goede banen te leiden en denk je: moet ik nu ook nog aandacht schenken aan het groene aspect? Je zult zien dat je heel wat kunt doen om je sportclub dat beetje groener te maken, zonder dat het je veel geld of energie kost. Veelal gaat het om een mentaliteitswijziging, de leden bewust maken om op kleine dingen te letten en zo het milieu vooruit te helpen. Vaak help je er niet alleen het milieu mee. De spaarpot van je club blijft immers voller als de energiefacturen lager zijn!

Wil je meer weten? Bestel dan de brochure 'De groene sportclub' via dynamoproject.be!

terug Terug naar boven

Judo voor 55 , wil je er aan meewerken?

Kan judo in de toekomst een (grotere) rol spelen in de sportbeoefening en in het bewegen van de groeiende groep van 55-plussers?

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp als "ervaringsdeskundige" (judoka 50 en ouder) of als judolesgever.  Klik de link en lees er meer over.

terug Terug naar boven

Cursus initiator 2012

Info cursus initiator 2012

terug Terug naar boven

SDS 1e dan 13/11/2011

Er schreven 33 kandidaten in voor het examen 1ste dan op zondag 13/112011. Op 1 kandidaat na waren alle kandidaten aanwezig om het examen af te leggen. 27 kandidaten konden de zwarte gordel in ontvangst nemen na een geslaagd examen. 5 kandidaten werden doorverwezen naar de herkansingen.

De gradencommissie wil de geslaagden van harte proficiat wensen en hoopt jullie terug te zien op de volgende technische en katatrainingen. Wij hopen ook dat het behalen van jullie zwarte gordel een stimulans is om verder te gaan tot het behalen van het diploma initiator VTS en scheidsrechters.

Behaalden de graad van 1ste Dan:Audiens Evelyne, Bex Joris, Blommaert Gauthier, Corvelyn Jeroen, De Baerdemaeker Diederik, De Coninck Natalie, De Maeseneer Ellen, Demeyer Bram, Denayer Sven, Dhaene Shauni, Eke Nnenna, Elaut Dirk, Erstukajev Islam, Gandibleux Arnaud, Gobeyn Evy, Heyns Maxine, Plovyt Sabine, Poissonnier François, Portier Kenny, Scheppermans Eve,

Van Damme Joris, Van Heesvelde Sebastiaan, Van Landschoot Bernard, Vanhauwermeiren Ann, Verschuere Lisa, Watte Jonathan en Wijnants Alex

terug Terug naar boven

Kerststage judo 2011

Zin om je kerstvakantie in te vullen met een toffe en leerrijke judostage?

Schrijf je dan snel in voor de Fedes kerststage!

 

terug Terug naar boven

Inschrijvingen PK Jeugd 2012 - VJF naamemblemen

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2012 vinden de provinciale jeugdkampioenschappen plaats.Ook in 2012 kan de KBJB dankzij een gestructureerde samenwerking met de Nationale Loterij aan alle deelnemers van de provinciale jeugdkampioenschappen eengratis naamembleem aanbieden.  Dit gratis naamembleem zal in vergelijking met 2011 wat gewijzigd zijn.

 

De KBJB heeft namelijk een eigen KBJB naamembleem ontwikkeld.

Alle info

terug Terug naar boven

Open SVS-kampioenschappen - 18 januari 2012

Op woensdag, 18 januari 2012 organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport -Limburg m.m.v. de Vlaamse Judofederatie - afd. Limburg, de Hasseltse judoclubs en de Stad Hasselt afdeling Sport  de "Open  SVS - Judokampioenschappen" voor  leerlingen uit het secundair onderwijs  en het 5° en 6° leerjaar basisonderwijs.

Dit landelijk kampioenschap vindt plaats in de stedelijke sporthal  Alverberg te Hasselt.

Alverberg is op slechts een 10-tal wandelminuten gelegen van het station te Hasselt en gemakkelijk bereikbaar.  Wedstrijdleider is Dhr.  Roger Notermans.

Dankzij uw steun en medewerking kan deze organisatie weer uitgroeien tot een heuse judo- en schoolsporttopper. Graag doen we dan ook dit jaar weer een beroep op uw medewerking om deze scholenkampioenschappen bij uw leden te promoten.

Mogen wij u vragen uw leden/clubs en kennissen erop attent te maken dat deze kampioenschappen plaatsvinden. De deelnemers/leerlingen  moeten dan op hun beurt hun leerkracht Lichamelijke opvoeding aanspreken, daar de inschrijvingen via de school moeten gebeuren.

Alle informatie is terug te vinden via onderstaande link:

http://www.schoolsport.be/Limburg/activiteit.aspx?site=3&ID=618&onderwijs=2&soort=&kern=&aard=&categorie=

Onze oprechte dank voor uw medewerking.

terug Terug naar boven

Regionaal Kampioenschap jeugd 2012

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari 2012 vindt het Regionaal Kampioenschap 2012 plaats.

Meer info

terug Terug naar boven

Oproep kandidaten organisatie BK 2014-2015

Het BK 20 2011 is nog maar net afgelopen en de VJF kijkt reeds uit naar de volgende edities. De komende twee jaar is het BK in handen van de FFBJ en in 2014 en 2015 is het opnieuw aan de VJF om een succesvolle organisatie neer te zetten op zowel BK jeugd als BK 20.

Deze organisaties zijn steeds in samenwerking met een gemotiveerde judoclub die zich engageert om samen met de VJF de beste omstandigheden te creëren voor atleten, coaches en toeschouwers en telkens te streven naar een top judofeest.

Graag willen wij nu reeds een oproep doen naar clubs die zich kandidaat willen stellen om samen met de VJF het BK jeugd en het BK 20 te organiseren in 2014 en 2015.
U kan zich als club kandidaat stellen door een eerste gemotiveerd schrijven te mailen naartom@vjf.be waarin u de troeven van uw club naar een dergelijke grote organisatie toe uit de doeken doet. De VJF zal de ingediende kandidaturen zeer goed overwegen en in een volgende stap een uitgebreid dossier opmaken met de pro´s en contra´s (in overleg met een beperkt aantal kandidaat clubs, op gebied van accommodatie, medewerkers, ... ) om zo te komen tot een definitieve toewijzing van de BK´s 2014 en 2015.

Heeft u als club interesse in het organiseren van een BK samen met de VJF, aarzel dan niet en stel u kandidaat !

terug Terug naar boven

Ranking 2012

In januari starten we weer met een nieuwe  ranking U15. De ranking U17 zal ook in 2012 nog niet officieel gepubliceerd worden.

Graag geven wij u alle rankingtornooien voor 2012.

 

terug Terug naar boven

Uitnodigingen ontmoetingen en wedstrijden 

Uitnodiging U11/Uitnodiging U13 Zemst 14/01/2012

Uitnodiging Jeugdtrofee van de provincie Antwerpen 14-15/01/2012

Uitnodiging U11 Oud-Turnhout 15/01/2012

Uitnodiging U11U13 Berlare 29/01/2012

terug Terug naar boven

Prettige eindejaarsfeesten!

Naar aanleiding van de eindejaarsfeesten is het secretariaat van de Vlaamse Judofederatie gesloten van maandag 26 december 2011 tot en met maandag 2 januari 2012.

Wij wensen u en uw geliefden fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief 2012 toe!

terug Terug naar boven

Inhoudstafel

 1. Aanvraag eervolle onderscheidingen
 2. Ethiasproject : Merci vrijwilligers
 3. Vrijwilligersdocumenten 2012
 4. Sportdatabank Vlaanderen
 5. Belangrijk nieuws rond RIZIV-erkende produkten
 6. Vraag van de maand : wanneer publicatie hoofdtrainer in Belgisch Staatsblad?
 7. Doping : blijf eraf!
 8. Opvragen deelnameattesten bijscholingen Dynamo Project
 9. Cursus TO op zaterdag 3 maart 2012
 10. Bevorderingsexamen scheidsrechter
 11. Brochure "De groene sportclub"
 12. Judo voor 55 , wil je er aan meewerken?
 13. Cursus initiator 2012
 14. SDS 1e dan 13/11/2011
 15. Kerststage judo 2011
 16. Inschrijvingen PK Jeugd 2012 - VJF naamemblemen
 17. Open SVS-kampioenschappen - 18 januari 2012
 18. Regionaal Kampioenschap jeugd 2012
 19. Oproep kandidaten organisatie BK 2014-2015
 20. Ranking 2012
 21. Uitnodigingen ontmoetingen en wedstrijden
 22. Prettige eindejaarsfeesten!

 

Comments